Vedran Muratovic – Bye Bye!

“Kerana nila setitik, rosak player Sarawak sebelanga”

Walaupun jika Zamri Morshidi menjaringkan gol last minute tadik I still maok Datuk Sudarsono menamatkan kontrak Vedran Muratovic after genap 3 bulan. Nasib bait kontrak 3 bulan ajak senang terminate. 

Di kala semua player berjaya meningkatkan mutu permainan Muratovic selaku pemain import sangat-sangat mengecewakan. Tulis banyak pun sik guna kesimpulan dapat dipolah adalah Muratovic hanyalah striker youtube yang berjaya mengelecek kon mati, berekot laju dalam padang futsal yang sikda main offside dan bermain dalam dewan tertutup =p

Yang menjadi tanda tanya kebanyakan penonton-penonto setia adalah di mana perginya Khairul Adzhar Edros (KAE20). Beliau mempunyai fizikal yang lebih tinggi dan kuat disamping TERBUKTI mempunyai penyudah yang lebih baik dari pemegang passport Croatia.

Diharapkan KAE20 kembali beraksi bersama ZM7 di barisan hadapan. Simpan gik Muratovic tandah nya makan gaji butak and nyuruh rami orang sarawak berdarah tinggi.

Next game lawan Singapore di KUCHING!

Tahniah kepada T-Team kerana menggunakan peluang terbaik untuk menjaringkan gol.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ezI99jMycxU]

Mistake Muratovic:

  1. Berekot sik tentu pasal sik nangar gik line offside.
  2. Dah tauk offside masih gik maok nak ngaco bol Asri Chu Chu
  3. Sik dapat jadi main target, berbelas cross Asri & Rasyid Aya tapi Muratovic sik tauk positioning (either belakang orang or pergi ke far post).
  4. control ball – poor..
  5. passing ke laut.
  6. Cross entah ke sine – punca counter attack T-Team dapat score
  7. Win heading – sikda
  8. Shooting – sigek ya pun sik on target
  9. Kesimpulan: You’re fired!
Rating Player Sarawak:
  1. Sani – 8.5/10
  2. Ramesh – 7.5/10
  3. Dzulazlan – 7/10
  4. Yosri – 7/10
  5. Shahran – 6/10
  6. Rasyid Aya  – 6.5/10
  7. Asri Chu Chu – 6.5/10
  8. Bwele – 7/10
  9. Azizan Baba – 6/10
  10. Ravindran – 5.5/10
  11. Muratovic – 4.5/10
  12. Hairol Mokhtar – 7/10
  13. Zamri Morshidi – 7/10
  14. Shahrol Saperi – 7/10
KPI Player:
  1. Bwele – PASS
  2. Azizan Baba – PASS
  3. Asri Chu Chu – PASS
  4. Rasyid Aya – PASS
  5. Zamri Morshidi – PASS
  6. Muratovic – SALAH MASOK EXAM.. You’re futsal player!
Tahniah Asri Chu Chu! Viva Asri.. Viva Asri.. Running down the wings, hear Sayotters Sing.. Viva Asri!

Ex Sarawak U-14 right winger. I stopped playing football because I’d done as much as I could. I needed something which was going to excite me as much as football had excited me.

Comments

  1. andre

    geram na ati ngga murat ta.team kita bukan main hebat,tegal nya sorg alu stgh mati player lain.MURAT OUT!x boh tggu contract expired!!

  2. jerry79

    Nang apa lah muratovic..benar kah cv nya ya…mok2 main kpg di crotia nun jak nak..jgn sampe kedak kes kunju dolok di bongkar oleh uc…positioning nya nok nampak kedak pemain amatur..nang apa lah positioning ya..passing xboh pdh gik lah…cukup dh brapa matches tok nya main..aku x berkenan dah..agree dgn fizul..bye bye vedran muratovic..

  3. Cyril Dason

    Nang masa nya first maok diamik kmk sik brapa suka nya….but yalah tek, willing to see first. Sik sangka bena juak nya tok sik juak terbukti. Bagus kita amik balit Robert Ehsun =)

  4. jerry79

    Aok eh..nang x ku lupa lah kes kunju ya..hehe..cuba lah forum kita dolok agik ada..open minded,kritik pun x kesah sbb kita sayang dgn team x mcm u nangga dlm fb nak..hmmm..malas mok crita..missed our days together dlm forum ya..huhu

  5. Cyril Dason

    Player yang mala bertuka team mmg ada masalah. Mun nya nang terbaek, mmg team ya akan simpan nya sampe ari tua.. macam Giggs, Scholes.. sampe ari tok..

    Nok molah ku sik brapa ngan Murat masa nya mok diambik dulok adalah pasal nya empun profil. Team bertuka hampir every year. Kale Sone has a better profile, just yalah.. injured.

  6. one zarul

    Rekod penyerang import terbaik sarawak adalah John Kerbau Hunter….walaupun nya berat tapi skill hebat….passing setting tackle heading shooting semua lengkap…mcm tok skill yang kita maok….bila ball di kaki nya kita rasa yakin jak n team lawan pun kucar kacir jak bila kita attack. Walaupun berat John Hunter tetap hebat….bayangkan mun saiz nya macam abbas saad….MURAT bukanlah seoarang penyerang yang bagus harap rajin berekot jak lebih….kadang2 kesian juak nangga muka nya nang benar2 jak nya berekot tapi skill OUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *