Public Gold Sarawak taja hadiah simpanan emas kepada follower Shoot Sampei Bisak!

Untuk tahun 2018, Public Gold Sarawak (website pertama di Borneo yang mengupas secara terperinci tentang panduan pelaburan emas) bersetuju menaja hadiah simpanan akaun emas kepada pemenang ‘Guess The Score and Scorer 2018’ kelolaan Shoot Sampei Bisak Net Tiang Gol Ya.

Seperti biasa, antara peraduan tahunan kelolaan Shoot Sampei Bisak adalah peraduan ‘Guess the Score and Scorer’ pada setiap perlawanan melibatkan pasukan Sarawak. Walaupun kita cuma beraksi di Liga Perdana, contest tetap akan dilangsungkan seperti biasa.

Apa itu akaun simpanan emas Public Gold?

 • Public Gold adalah syarikat emas terbesar di Malaysia (memiliki 18 cawangan di seluruh Malaysia, Singapura dan Jakarta, Indonesia) yang menjual jongkong emas dan perak khusus bagi tujuan simpanan dan pelaburan.
 • Public Gold juga merupakan satu-satunya syarikat emas yang telah diberikan sijil patuh shariah oleh panel shariah terkemuka di dunia iaitu Amanie Advisors.

 • Di Kuching, cawangan Public Gold terletak di Jalan Satok sejak tahun 2011 (di atas Guardian dan Bank Muamalat).

 • Selain menjual emas fizikal dalam bentuk jongkong dan dinar emas, Public Gold turut memiliki barang kemas Aurora Italia dan simpanan akaun emas Gold Accumulation Program (GAP).
 • Simpanan akaun emas GAP ini membolehkan semua orang menyimpan emas serendah RM100 dan boleh keluarkan dalam bentuk emas fizikal pada bila-bila masa.
 • Penerangan lengkap tentang akaun GAP Public Gold klik pdf ini: Download GAP 
Public Gold menjual jongkong emas dari 0.5 gram sehingga 1 kilogram emas.

Download katalog Aurora Italia: Download Brochure

Kepada followers Shoot Sampei Bisak, selamat berjaya. Ikuti perkembangan semasa bola sepak Sarawak di facebook page kami Shoot Sampei Bisak Net Tiang Gol Ya 

Sebarang pertanyaan lanjut tentang emas Public Gold boleh klik link: Public Gold Sarawak

Ex Sarawak U-14 right winger. I stopped playing football because I’d done as much as I could. I needed something which was going to excite me as much as football had excited me.

Comments

  1. Post
   Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *